Składniki:
Gnocchi (ja kupuję w LIDL)
Pomidory w puszce
Cebula
Pietruszka
Parmezan
Mozzarella
Bazylia
Sól
Ekstra oliwa z oliwek
Przygotowanie Zapiekanych Gnocchi:
Przygotowuję sos, pomidorowy z kartonu wlewam do garnka lub patelni, gotuję, dodając szklankę wody. W międzyczasie dodaję posiekaną bazylię, pietruszkę i cebulę. Następnie dodaję do sosu szczyptę soli i dwie łyżki oliwy z oliwek ekstra virgin i gotuję.
Gotować pierogi wg przepisu na opakowaniu, a następnie wlać do sosu i gotować dziesięć minut na ogniu delikatnie mieszając.
Weź naczynie żaroodporne, wlej gnocchi, posyp dużą ilością parmezanu, dodaj mozzarellę pokrojoną na cienkie plasterki i piecz w temperaturze 180 stopni przez kilka minut, aż powierzchnia zaczyna brązowieć, gnocchi-zapiekanka jest gotowa!
Gnocchi (ja kupuję w LIDL)
Pomidory w puszce
Cebula
Pietruszka
Parmezan
Mozzarella
Bazylia
Sól
Ekstra oliwa z oliwek
Przygotowanie Zapiekanych Gnocchi:
Przygotowuję sos, pomidorowy z kartonu wlewam do garnka lub patelni, gotuję, dodając szklankę wody. W międzyczasie dodaję posiekaną bazylię, pietruszkę i cebulę. Następnie dodaję do sosu szczyptę soli i dwie łyżki oliwy z oliwek ekstra virgin i gotuję.
Gotować pierogi wg przepisu na opakowaniu, a następnie wlać do sosu i gotować dziesięć minut na ogniu delikatnie mieszając.
Weź naczynie żaroodporne, wlej gnocchi, posyp dużą ilością parmezanu, dodaj mozzarellę pokrojoną na cienkie plasterki i piecz w temperaturze 180 stopni przez kilka minut, aż powierzchnia zaczyna brązowieć, gnocchi-zapiekanka jest gotowa!
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz