Składniki:
Pierś z kurczaka 300 g
Ciasto francuskie 1 opakowanie
Szynka parmeńska 100 g
Pieprz kolorowy tłuczony
Sól
Ser żółty
Przygotowanie:
Kroję pierś z kurczaka na kawałki (około: 3 cm / 3 cm / 1 cm) przyprawiam. Ciasto francuskie kroję na 8 równych części. Układam cząstki kurczaka owinięte w szynkę parmeńską. Na wierzch układam plaster sera. Zawijam ciasto jak pierożek. Z trzech stron gdzie schodzi się ciasto ściskam widelcem, dzięki temu powstaje ładny wzorek. Na wierzchu pierożka robię 3 delikatne nacięcia nożem. Układam na blasze i zapiekam. Około 20 minut w 180 stopniach. Trzeba pilnować aby się nie spaliły. Podaję z blanszowanymi warzywami.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz