niedziela, 12 lutego 2012

Kurczak a'la chili con carne

Składniki:

Pierś z kurczaka 300 g
Pieczarki 500 g
Fasola czerwona 2 puszki
Chili szczypta
Słodka papryka w proszku pół łyżeczki
Pieprz kolorowy tłuczony
Sól
Cebula
Czosnek 2 ząbki
Pomidory w puszce
Tortilla 8 placków

Przygotowanie:

Posiekaną cebulkę wrzucam na patelnię i czekam aż się zeszkli, dodaje czosnek i pieczarki. Duszę wszystko, aż pieczarki będą miękkie. Następnie dodaję pomidory z puszki i drobno pokrojoną pierś z kurczaka wcześniej doprawioną solą, pieprzem i zrumienioną na oliwie. Potem resztę przypraw do smaku i czerwoną fasolę. Gorącego kurczaka a'la chili con carne podajemy z Tortillą podgrzaną na patelni. Można też placek Tortilli pokroić w trójkąciki wielkości nachos i zrumienić w piekarniku. Podawać chili con carne w miseczkach jako dip do Tortillowych trójkątów. 
SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz